Опште

  Фондација Ана и Владе Дивац, уз подршку „Балканског фонда за демократију“, отворила је >>>конкурс<<< на коме се могу пријавити Удружења грађана, медији и неформалне групе грађана, окупљених око заједничке идеје да помогну грађанима у суочавању са кризном ситуацијом. Укупан расположиви фонд износи 1.850.000 динара, а пријаве је могуће извршити до 28. септембра, до 16 часова.

  Одобрени пројекти се могу реализовати до 15. децембра 2020. године.
  Неформалне групе могу добити подршку у износу до 50.000 динара. Удружења, фондације и медији за реализацију пројекта могу добити до 170.000 динара. Не постоји минимални износ који неформална група, удружење или медији могу да траже. Суфинансирање пројеката није потребно.

  Иначе, ово је други круг конкурса  „Солидарност пре свега", а листу иницијатива које су прихваћене у претходном кругу можете погледати овде

solidarnost 20200910 125529

  Регионална канцеларија за сарадњу младих  отворила je позив за учешће представника организација цивилног друштва из Србије  на тренингу за подизање капацитета у припреми пројеката мобилности, сарадње и активизма младих на западном Балкану.

 Општи циљ тренинга је подизање нивоа знања и капацитета организација цивилног друштва да самостално и успешно припремају предлоге пројеката, уз поштовање принципа инклузивног учешћа младих.
Догађај ће се уз подршку Мисије ОЕБС у Србији реализовати у онлајн формату од 23. до 25. септембра 2020. године.

 Пријављивање за учешће траје до 16. септембра 2020. године.

Детаљније информације доступне су на линку >>> https://www.rycowb.org/?p=8462

 RYCO CBT Serbia 2020 1024x640

 10.9.2020.

Позориште ,,Бора Станковић"
почетак 19:00 часова

  Две деценије манифестације на коју смо веома поносни. Вече кларинета, које ће водити Александар Тасић, прилика је да се препустимо ,,краљици уметности" - Њеном Величанству музици, у првом концерту након вишемесечне паузе услед пандемије корона вируса. Класичне ноте на виртуозном инструменту за уживање културних сладокусаца. На самом почетку ове значајне, културне манифестације обратиће се заменица градоначелника Зорица Јовић.
Комплетан Програм са местом одржавања и сатницом приказан је на слици>>>

Мај месец музике 2020