Почетна

Volonteri na mreži

Са жељом да одговори на потребу младих да буду активни, директорка УНИЦЕФ-а у Србији и министар омладине и спорта, покренули су платформу Волонтери на мрежи, обележавајући Светски дан детета 2020.
Овом приликом желимо да вас обавестимо да је волонтерска платформа доступна и за ваше коришћење.
У одговор на кризну ситуацију изазвану пандемијом, УНИЦЕФ и Млади Истраживачи Србије су покренули иницијативу онлајн волонтирања која је окупила више од 800 младих волонтера и волонтерки од априла 2020. до данас.
Креирањем оваковог софтвера за управљање волонтерима и организацију волонтерског менаџмента, створена је одржива платформа за волонтирање која покреће промене и подиже свест о учешћу младих.

Платформа омогућава:

- лакше повезивање организатора волонтирања и волонтера и пружа додатни подстицај за повећање броја волонтера и могућности за волонтирање
- ефикасније управљање волонтерима и организацију волонтерских задатака
- додатне прилике за укључивање, како уживо, тако и онлине, чиме се осигурава шири приступ и смањење баријера за активизам младих
- целокупно праћење волонтерског доприноса
- безбедан и сигуран простор, обраду података и усаглашен кодекс понашања
- појачану комуникацију и размену информација
- већу видљивост позитивних примера активизма младих и за младе, као и досезање
- појачану препознатљивост волонтерског рада.

Све организације, институције, фондације и стручна лица која препознају значај волонтерске подршке, било да креирају сличне програме или да раде са младима којима би волонтерска помоћ добро дошла, позивамо да проширимо сарадњу, да користећи платформу, на једном месту, пласирамо волонтерске програме и досегнемо већи број младих.