Volonterska prica1026x768

У циљу обележавања 100 година од организовања првог волонтерског кампа, Млади истраживачи Србије организују наградни конкурс за најбољу волонтерску причу. Све што треба да урадите је да нам пошаљете вашу волонтерску причу и фотографију која ће дочарати ваше волонтерско искуство.
Све ваше приче биће објављене на друштвеним мрежама, а три најинтересантније биће награђене. Како истичу из ове организације главна замисао је  да се  до 5. децембра, када се обележава Међународни дан волонтера, прикупе и објаве 100 волонтерске приче.
„Били сте на волонтерском кампу? Укључили сте се у локалну волонтерску акцију? Волонтирали на неком културном или хуманитарном догађају? Ово искуство вам је променило живот и вратили се кући пуни утисака? Ако је тако, поделите са нама ваше волонтерско искуство!“, истичу Млади истраживачи Србије у свом позиву.
Формулар за достављање прича је доступан овде.
Рок за слање прича је 29. новембар. Једна особа може да пошаље више волонтерских прича.
Конкурс се реализује у оквириру националног програма волонтирања Млади су закон 2020 који Млади истраживачи Србије реализују у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, Тим42 из Лесковца, ЦеГраД-ом из Обреновца и Емпоwер из Пожеге. Пројекат је подржало Министарсво омладине и спорта Републике Србије.
За додатна питања обратите нам се на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Solidarnost nas spaja 1200

У току је онлајн гласање за дванаест најбољих ликовних радова на конкурсу за календар ЕУ ПРО за 2021. годину са темом „Солидарност нас спаја“.

Аутори/ке три првопласирана рада освојиће лаптоп и таблет рачунаре, док ће осталих девет радова бити награђено мобилним телефонима. Поред тога, школа која се буде истакла ангажманом у целокупном процесу освојиће лаптоп рачунар и пројектор у циљу унапређења наставе, а наставници – ментори аутора/ки три првонаграђена рада биће награђени таблет рачунарима.

Право да гласају имају сви заинтересовани грађани и грађанке  тако што ће до 25. новембра завирити у свет солидарности и гласати за свог фаворита ОВДЕ.

По завршетку онлајн гласања, сви онлајн гласови ће се сумирати након чега ће победник са највећим бројем лајкова добити један глас публике који ће имати вредност једнаку једном гласу осталих чланова жирија.

Начин гласања:

Да бисте гласали неопходно је да се региструјете кликом на поље Пријава/Региструј се;

  • По завршетку регистрације добићете мејл за потврђивање регистрације;
  • Након потврђивања регистрације путем мејла Ваш налог је успешно активиран и спреман за гласање;
  • Можете дати највише по један глас по раду без ограничења броја радова за које сте гласали, али за исти рад се не може гласати више пута;
  • Кликом на срце које се налази у десном доњем углу ликовног рада срце ће се обојити у плаво и на тај начин сте успешно гласали за жељени рад;
  • Уколико сте грешком гласали за неки ликовни рад, довољно је да још једанпут кликнете на срце и оно ће постати сиво и на тај начин ће се поништити глас и одузети поен који сте доделили;
  • Када завршите са гласањем, довољно је да угасите страницу за гласање - ваши гласови ће се аутоматски регистровати;
  • Уколико желите да позовете своје пријатеље да гласају за одређени ликовни рад то можете учинити дељењем рада/објаве путем друштвених мрежа Фацебоок и Тњиттер чије се иконице налазе у доњем левом углу рада;
  • Лајкови на друштвеним мрежама неће бити узети у обзир, свако ко жели да гласа мора ући на објаву која води на званичну страницу ЕУ ПРО-а намењену за онлајн гласање.

ЕУ ПРО ће организовати свечану доделу награда у складу са епидемилолошком ситуацијом у децембру 2020. године о чему ће аутори ликовних дела и школе бити накадно обавештени.

Развојни програм ЕУ ПРО је уз подршку Европске уније расписао наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина са темом „Солидарност нас спаја“.
На конкурсу ће бити изабрани најбољи ликовни радови, који ће бити приказани на календару ЕУ ПРО-а за 2021. годину. Аутори/ке три првопласирана рада освојиће лаптоп и таблет рачунаре, док ће осталих девет радова бити награђено мобилним телефонима. Поред тога, школа која се буде истакла ангажманом у целокупном процесу освојиће лаптоп рачунар и пројектор у циљу унапређења наставе, а наставници – ментори аутора/ки три првонаграђена рада биће награђени таблет рачунарима.
Задата тема  треба да подстакне младе да препознају значај солидарности и представе оно што је пандемија корона вируса показала - да су пред проблемима сви једнаки, као и да се исти лакше превазилазе заједничким ангажовањем целог друштва.
Ђаци кроз ликовни израз треба да прикажу како се свет и њихово непосредно окружење променило у доба пандемије, да истакну примере солидарности и подршке које је пандемија подстакла, као и ко је у њиховим заједницама био највише погођен новим околностима, у чему су највеће разлике у овој години у односу на свакодневницу претходних година, да ли су нам се променили приоритети, како смо организовали време, које смо запостављене таленте пробудили, али и на који начин смо некога подржали.
Конкурс предвиђа да школе организују интерно ликовно такмичење за ученике у складу са датом темом и условима, те да изабере до пет (5) најбољих радова, које треба доставити на адресу УНОПС/ЕУ ПРО, Скерлићева 4, 11000 Београд, најкасније до 15. новембра 2020. у 12 часова.
Више о самим пропозицијама конкурса можете погледати ОВДЕ, а за сва додатна питања, будите слободни да  се информишете  позивом на +381 (0)69 32 42 772.
Solidarnost nas spaja