IMG 20201203 121424 662IMG 20201203 121424 286 1

IMG 20201203 121424 276

Канцеларија за младе у Врању у сарадњи са партнерима реализовала је још једну радионицу за средњошколце, уз поштовање свих епидемиолошких мера.
Током четворочасовне интерактивне радионице млади су били у прилици да чују више о значају заштите и очувања сексуалног и репродуктивног здравља.
Едукатори из Новосадског хуманитарног центра су на свеобухватан и креативан начин приближили ову тему средњошколцима нижих разреда, а учесници су поред усвајања нових знања били у прилици и да изврше проверу наученог путем квиза.

''Мислим да је ова радионица врло значајна, јер се мало прича о овим стварима, и постоји доста ученика који ове ствари не знају. Ја сам доста тога знала, али и научила сада, и сматрам да у школама треба више да се прича о томе,'' каже Николина Петровић, ученица друге године гимназије.

Јована Стојковић, ученица четврте године Економско трговинске школе додаје да је сексуално и репродуктивно здравље код нас још увек табу тема. ''Мислим да зато и имамо велики број абортуса који се дешава у земљи, али и веома низак ниво самопоуздања код младих, тако да би ово требало да подигне свест".

Радионица су водили представници Новосадског хуманитарног центра који реализују програм едукације као део пројекта „Приступ информацијама о сексуалном и репродуктивном здрављу од стране адолесцената – квалитативно истраживање“

https://vaznojedaznas.org/ 
http://www.rtv-vranje.rs/index.php/home/drus-v/item/26310-kzm-mladi-o-reproduktivnom-zdravlju.html

https://vranjskaplustv.rs/2020/12/03/jos-jedna-radionica-za-mlade-na-temu-seksualno-reproduktivnog-zdravlja/