Тим Националне асоцијације канцеларије за младе позива све младе да се прикључе ИНФО СЕСИЈАМА о програму МОЈА ПРВА ПЛАТА које ће се одржавати четвртком, (29. октобра и 5. новембра) од 12 до 13 часова. 
Позивамо младе да учествују на инфо сесијама и постављају питања о програму. На питања ће одговарати представници програма и институција надлежних за програм МОЈА ПРВА ПЛАТА, представници Привредне коморе Србије, Кабинета Владе и Националне службе за запошљавање.  
Након уводног дела, инфо сесија се наставља у питања и одговори формату. Уколико сад већ имаш питање на које желиш одговор, можеш га поставити у коментару ОВЕ ОБЈАВЕ. 

 

Info sesije se održavaju preko ZOOM platforme. https://zoom.us/webinar/register/WN_T9LPl6RcSo-DFtrOX_gEgw
Registracija se vrši putem linka, nakon registracije stići će vam mejl sa pristupnim linkom.
  

Ukoliko imate poteškoće sa pristupom, budite slobodni da nam se obratite na mejl Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. 

I zoom platforma

logo new 2

У току је пријављивање кандидата за државни програм „Моја прва плата“ , које је могуће обавити до 8. новембра на истоименом порталу.Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је позив младима да се пријаве за програм "Моја прва плата", истакавши да постоји много већи одзив послодаваца него што је то било очекивано, с обзиром на то да је 10.295 компанија огласило 28.706 радних позиција.
Према речима премијерке од укупног броја послодаваца који су се пријавили, њих 8.537 је задовољило услове учешћа, док је од укупног броха оглашених верификовано 22.984 радних позиција.
Око 70 одсто позиција је намењено за кандидате са завршеном средњом школом, а 30 одсто за оне са високим образовањем, рекао је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.
Очекује се  да ће до краја новембра бити дефинисан круг послодаваца и незапослених лица, а да  до средине децембра текуће године буду закључени уговори. 
Прилику да стекну радно искуство, па и потенцијално будуће заспослење, имаће 10.000 младих, у шта ће држава инвестирати две милијарде динара. Премијерка је поручила да је држава спремна да, поред две милијарде динара  издвоји додатна средства за наставак тог програма.
Пракса траје девет месеци. Кандидати са средњом школом ће од НСЗ током праксе добијати накнаду од 20.000 динара, док ће они са високом стручном спремом добијати 24.000 динара.